Glasvezel techniek

Als flexibele aannemer kennen we elk detail, maar houden we steeds het overzicht.

Graaf, boor- en montagewerkzaamheden, maar ook capaciteitsberekeningen en de juiste vergunningen: wij bouwen glasvezelnetwerken van A tot Z. We investeren constant in materieel en kennis en hebben dus zelf alle expertise in huis. Daardoor kunnen we kwalitatief en efficiënt aanleggen: van blazen en lassen tot Huisaansluitingen.

Glasvezel services

FTTH / FTTO

Fiber to the home (FTTH) / Fiber to the Office
Glasvezel tot aan de meterkast in de Woning of in een bedrijfspand.

aanvragen

FTTC / FTTK

Fiber to the curb (FTTC) / Fiber to the kerb (FTTK).
Glasvezel naar het wijkverdelerkastje in de straat. De verbinding met de woning geschiedt met coax- of telefoonkabel.

FTTN/ FTTCab

Fiber to the node (FTTN) / Fiber to the cabinet (FTTCab). Glasvezel tussen grote centrales.

FTTB

Fiber to the building (FTTB)
Glasvezel naar het gebouw. Dit is een technische ruimte in een bedrijfspand. Dit wordt ook wel eens verward met Fiber to the Business.

Nieuw ! FTTD

Fiber to the Desk (FttD). Vanwege de groeiende vraag zullen wij binnenkort ook inzetten op FTTD. Er zijn heel wat voordelen aan het glasvezelnetwerk binnen het bedrijf. Zo zijn versterkers na 100 meter niet meer nodig en kun je alle kabels in 1 keer naar de server leggen. De afstand speelt geen rol meer wat leid tot een beter te managen netwerk, je hebt tenslotte nog maar 1 server ruimte met apparatuur nodig en geen routers en/of switches onderweg. Dit zorgt niet alleen voor een besparing in aanleg en bekabeling maar kunt u ook merken aan de energierekenig.

Glasvezelplanning

Wij doen ons uiterste best om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Benieuwd hoe dit eigenlijk in zijn werk gaat? We leggen het proces van de aanleg graag stap voor stap uit.

Aanloop

vooraf aan het project maken wij een compleet ontwerp van het glasvezelnetwerk door samen met partners te kijken naar de huidige infrastructuur.

Schouwen

Om de aanleg van het glasvezelnetwerk zo goed mogelijk te laten verlopen, komen we vooraf langs op locatie. Dit heet schouwen. Op afspraak komt er bij elke woning/gebouw een monteur langs en wordt er bepaald waar de glasvezelaansluiting wordt geplaatst. Meestal is dit in de meterkast of serverruimte.

Graven / Civiel techniek

Voordat De Bruyn infra b.v. begint met graven, wordt er in de buurt een glasvezelcentrale geplaatst. Hierin hangt allerlei belangrijke apparatuur en komen de glasvezels van alle woningen of bedrijven bij elkaar. Vervolgens begint het graven. Om alle woningen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk moeten we bijna in alle straten graven. Binnen een dag is de straat weer dicht en heeft u vrijwel altijd weer netjes toegang tot uw woning. Uw tuin blijft gespaard, want we schieten de kabel meestal onder de grond naar de gevel van uw woning.

Bedrijf – Huisaansluiting

Tijdens de aansluiting trekt onze monteur de glasvezelkabel uw woning/bedrijf in. Vervolgens wordt de aansluiting op de afgesproken plek geïnstalleer.

Oplevering

Hierna is het aan uw glasvezelprovider om te zorgen dat het door jou gekozen abonnement wordt geïnstalleerd.Vanaf nu kunt u genieten van het allersnelste netwerk van Nederland en bent u klaar voor de toekomst!